undefined

Breng uw processen op bedrijfstemperatuur!

 

Op het gebied van industriële verwarmingstechniek ontwikkelt, plant en produceert ons ervaren team betrouwbare systemen voor vrijwel elk mogelijk toepassingsgebied.

Ons productportfolio omvat een breed scala aan verwarmings- en droogovens, cleanroomdrogers, heteluchtsterilisatoren, continuovens en ook innovatieve industriële vacuüm- en microgolftechnologie.

Naast ons uitgebreide assortiment serieproducten richten wij ons ook op de implementatie van klantspecifieke, procesgeïntegreerde oplossingen.
Hier vindt u het gepaste product voor uw toepassingen!

undefined

Reproduceerbare resultaten samen met de daarmee verbonden productkwaliteit, minimale ruimtebehoefte, korte verwerkingstijden en een hoog productiviteitsniveau zijn de vereisten in alle industriële productiegebieden.

Met de verwarmings- en droogkasten HeatEvent van vötschtechnik® kunnen uw componenten en materialen betrouwbaar, snel en energiezuinig worden verwarmd tot temperaturen tot 400 °C. Zo kunt u 24/7 uitstekende producten vervaardigen.

HeatEvent biedt het grootste binnenruimte met de kleinste footprint. Dankzij iE3-motoren, verbeterde isolatie en een betrouwbare deurafdichting concept werken de ovens met maximale energie-efficiëntie.

De HeatEvent-serie is standaard uitgerust met het digitale SiMPAC® meet- en regelsysteem en de innovatieve WEBSeason® gebruikersinterface. Dit vergemakkelijkt een eenvoudige bediening en bewaking van de verwarmings- en droogoven, het maken van complexe temperatuurprogramma's en de automatisering van processen conform AMS 2750E of CQI-9. Dankzij het veiligheidsconcept wordt een hoge procesbetrouwbaarheid bereikt. Bovendien komt de HeatEvent met grootste aanbod aan opties en accessoires ter wereld, naast de reeds uitgebreide basisuitrusting.

undefined
weiss-technik-votschoven-Heating-and-Drying-Ovens-HeatEvent.pdf

Heating and Drying Cabinets HeatEvent

Product information

Download

Industriële laboratoriumovens vötschoven Lab

Er is nu meer vraag dan ooit naar betrouwbare, snelle en energie-efficiënte warmtebehandelingen in de automobiel-, ruimtevaart- en elektronicasector, maar ook in de biologisch-farmaceutische industrie en universitaire onderzoeksactiviteiten.

Met de industriële laboratoriumovens bieden wij u verwarmings- en droogkamers met een binnen volume van 60 tot 200 liter voor productontwikkeling, kwaliteitstesten, thermische veroudering of onderzoek van kunststofmonsters volgens standaardspecificaties - de juiste oplossing voor uw specifieke proces.

Ideaal voor toepassingen met hoge precisie in het temperatuurbereik van +50 tot +300 °C, ze garanderen te allen tijde reproduceerbare en betrouwbare resultaten.

Ze zijn specifiek ontworpen voor zwaar gebruik en de eisen van een robuuste industriële omgeving. Veel oude apparaten zijn al tientallen jaren in gebruik en voldoen niet meer aan de toegenomen eisen. Met hetzelfde binnen volume als veelgebruikte oude apparaten presteren ze ook beter en nemen ze minder ruimte in beslag. Perfect voor u!

 

Klantvoordelen op een rij:

  • Temperatuurnauwkeurigheid van ±1% van de gemeten waarde – voldoet aan bijna alle testnormen;
  • Netwerkverbinding via Ethernet-interface – procesdocumentatie en monitoring;
  • Afmetingen zoals Heraeus serie 6000 – eenvoudig te vervangen.

 

Weiss-Technik-Warmetechnik-votschoven-Industrial-Laboratory-Ovens.pdf

Industrial Laboratory Ovens

Product information

Download

Ovens in explosieveilige

ATEX uitvoering

Explosieveilige droogoven - type VFT 60/90

De explosieveilige droogoven van Weiss Technik is ATEX-goedgekeurd voor verwarmings- en drooggebruik in productieomgevingen en laboratoria in de farmaceutische, chemische en elektronische industrie.

De VFT 60/90 is een explosieveilige verwarmings- en droogoven. Het apparaat is elektrisch verwarmd en ontworpen volgens het verse luchtprincipe. Door zijn kleine buitenafmetingen is hij zowel geschikt voor gebruik in laboratoria als in de productie en kan hij worden gebruikt in de chemische, farmaceutische, lak- en basismaterialenindustrie.

De oven is geschikt voor oplosmiddelen in de T1-, T2-, T3- en T4-temperatuurklassen die een bereik van 135 °C tot 450 °C bestrijken, en voor materialen in de IIA- en IIB-explosiegroepen voor elektrische apparaten voor gebruik in atmosferen die propaan, ethyleen en andere gassen of dampen met een gelijkwaardig gevaar bevatten.

De nuttige ruimte is conform categorie 2G/zone 1 en maakt het inbrengen van oplosmiddelen vrijwel onbeperkt mogelijk. De buitenkant van het toestel voldoet extern aan de categorie 3G en is geschikt voor opstelling in zone 2.


Ovens - Technologie

Vacuümovens

vötschoven VVT vacuümdroger

Onze vacuümdroogovens zijn sterk doorgeteste oplossingen voor het drogen van temperatuurgevoelige producten en het verwijderen van restvocht uit capillaire buisjes.

Bij vacuümdrogen wordt er een vacuüm opgebouwd in de bruikbare ruimte en wordt het product overeenkomstig verwarmd. Volgens de dampdruk-temperatuurcurve verlaagt dit ook het kookpunt van vloeibare mengsels (water en oplosmiddelen), die bij aanzienlijk lagere temperaturen verdampen. Ontvochtigings- en droogprocessen onder vacuüm zijn bijzonder vriendelijk voor het product en bereiken ook moeilijk bereikbare plaatsen binnen de productgeometrieën.

Bovendien worden in het product opgesloten lucht en damp betrouwbaar verwijderd en wordt hercondensatie vermeden.


Ovens - Technologie

Doorloopovens - type VDU/VDL

Conveyor Ovens voor Continu Processen

Doorloopovens zijn ideaal voor massaproductie, waardoor u producten in beweging kunt houden en tegelijkertijd continue en uniforme warmte kunt leveren.

Weiss Technik levert, met het merk vötschtechnik, industriële doorloopovens voor continue productieprocessen, die kunnen worden uitgerust met een grote verscheidenheid aan transportsystemen.

Onze continuprocesovens zijn bijzonder geschikt voor warmtebehandelingen in automatiseringslijnen en kunnen ook worden gebruikt voor het temperen van kunststoffen of het uitharden van lijmen op elektrische componenten.

Onze conveyor ovens zijn verkrijgbaar als modules of kunnen op maat worden gemaakt voor uw individuele productie behoeften en zijn uitgerust met:

  • Kettingen;
  • Bandscharnieren;
  • Draadschakel banden;
  • Conveyor banen;
  • Bovenloop banen;
  • Stoffen en kunststof banden.

 

Weiss-Technik-Voetschoven-Case-Study-Continuous-oven-in-modular-design.pdf

Case Study Continuous oven in modular design

Case Study

Download
Weiss-Technik-Voetschoven-Case-Study-Preforming-Conveyor-Oven.pdf

Case Study Preforming Conveyor Oven

Case Study

Download
Weiss-Technik-Voetschoven-Case-Study-Thermoforming-system-with-cooling-section.pdf

Case Study Thermoforming system with cooling section

Case Study

Download
Weiss-Technik-Voetschoven-Case-Study-Heating-cabinet-with-flaps-for-loading.pdf

Case Study Heating cabinet with flaps for loading

Case Study

Download

Ovens - Technologie

Microwave Ovens

Industriële Microgolfoven - type VHM Hephaistos

De toekomst op één golflengte!

De VHM Hephaistos Industriële Microwave oven van Vötschtechnik is een internationaal gepatenteerd systeem. Door het gebruik van microgolven zijn snelle en energiezuinige productieprocessen mogelijk.

De microgolfoven wordt gekenmerkt door zijn zeshoekige geometrie met een zeer hoge veldhomogeniteit. Dit is een groot voordeel bij het thermovormen van vezelcomposieten (CFRP's) in de lucht- en ruimtevaart- en auto-industrie.

Tijdens de gerichte volumetrische verwarming van de producten dringen de microgolven direct het materiaal binnen, zodat er direct energie wordt geleverd en de kamer geen verwarming nodig heeft. Hierdoor worden de verwarmingssnelheid en de doorvoer verhoogd, waardoor bovendien energie en tijd worden bespaard.

votschoven_Case_Study_Hybrid_microwave_with_conveyor_system.pdf

Case Study Combination of Microwave and Convection

Case Study

Download
votschoven_Case_Study_Hybrid_microwave_with_conveyor_system-.pdf

Case Study Hybrid microwave with conveyor system

Case Study

Download
weisstechnik-Microwave-Disinfection-Chamber.pdf

Microwave Disinfection Chamber

Product information

Download

Oplossingen voor grote stalen en goederen: XXL verwarmingsovens

Specials - XXL

Systemen die optimaal zijn afgestemd op de productieprocessen en de ontwikkeling van klant specifieke oplossingen zoals helikoptercockpits, grote monsters of zelfs de deuren van de A350 zijn slechts enkele van de producten die in onze ovens worden behandeld.
Ook Nadcap, conform lucht- en ruimtevaartsysteem AMS 2750
Als specialist op het gebied van verwarmingstechniek voor de lucht- en ruimtevaartindustrie zijn onze industriële ovens uiteraard AMS 2750 gecertificeerd, waardoor wij u voor iedere ovenklasse en instrumentatieniveau een passende oplossing kunnen bieden. De FAT en de benodigde herkalibraties zijn inbegrepen in ons aanbod.


Bent u op zoek naar gedetailleerde productinformatie?


Alle producten, technische gegevens en configurators vindt u op onze Global Website.