undefined

Vind de geschikte oplossing voor uw toepassing hier!

 

Onze systemen stellen nieuwe normen op het gebied van: functionaliteit, prestaties en design. Ze zijn toekomstgericht ontworpen, met zorg samengesteld en met toewijding onderhouden, zodat u zich als klant kunt concentreren op uw corebusiness!
Here you will find suitable products for your application!

undefined

Wij bieden een breed scala aan systemen en apparaten voor klimaatsimulatie.

 Of u nu temperatuur-, klimaat-, vibratie-, corrosie-, emissie-, hoogte-, druk- of gecombineerde stresstests uitvoert, wij hebben de juiste oplossing en kunnen systemen in alle maten leveren.

Van serieproducten tot en met klantspecifieke, procesgeïntegreerde systemen. De keuze is aan jou! Voor uitstekende reproduceerbaarheid en nauwkeurige testresultaten is Weiss Technik uw partner.

undefined

De nieuwe generatie klimaatestkamers

De ClimeEvent en de TempEvent

Seizoensverschillen of verschillende klimaatzones – producten moeten bestand zijn tegen verschillende thermische en klimatologische omstandigheden tijdens productie, transport, opslag en gebruik. De nieuwe temperatuur- en klimaattestkamers TempEvent en ClimeEvent helpen bij het testen van de invloed die temperatuur en vochtigheid hebben op de eigenschappen, functie en levensduur van uw producten.

Sinds de lancering van de ClimeEvent-serie in 2016 is de wereld van omgevingssimulatie aanzienlijk veranderd: steeds veeleisender eindklanten resulteren in steeds specifiekere testvereisten. Na feedback van de dagelijkse tests zijn onze nieuwe temperatuur- en klimaattestkamers volledig opnieuw ontworpen op het gebied van technologie, uiterlijk en functionaliteit om met nog grotere precisie aan de eisen van de klant te voldoen. Het resultaat: de beste temperatuur- en klimaattestkamers van Weisstechnik.

De nieuwe TempEvent en ClimeEvent zijn even innovatief als geavanceerd en bieden een echte meerwaarde bij uw dagelijkse tests. Er werd rekening gehouden met het hele testproces. Alles, van het laden van het sample, tot procesbewaking en bescherming van het specimen, tot het binnen handbereik opbergen van de relevante apparatuur en documenten.

 • Geïntegreerd webpaneel inclusief WEBSeason®
 • Homogene testruimteverlichting
 • Visuele LED statusbalk
 • Slim privacyscherm
 • Praktische opberg- en accessoirepakketten

 


De LabEvent

PCB’s, blisterverpakkingen of lippenstift – tests om de kwaliteit van producten te stabiliseren en optimaliseren zijn onmisbaar in onderzoek en laboratoria.

Onze laboratoriumtestkamers zijn speciaal voor dit doel ontworpen en maken reproduceerbare temperatuur- en klimaattests direct op de werkplek mogelijk. Een hoog temperatuurbereik van -70 °C tot +180 °C en een hoogwaardige verwerking en constructie zijn cruciaal voor betrouwbare meetresultaten – uiteraard allemaal in overeenstemming met testnormen zoals DIN, ISO, MIL, IEC, DEF en ASTM.

Er kunnen verschillende klimaatzones worden gesimuleerd met temperatuurbereiken tussen +10°C en +95°C, en vochtigheidsbereiken tussen 10% RH en 95% RH.

Weiss-Technik-LabEvent-EN-1.pdf

Laboratory Test Chambers LabEvent

Product brochure

Download
Weiss-Technik-LabEvent-C210-EN.pdf

Temperaturprüfschränke LabEvent C 210

Product brochure

Download

De ShockEvent: Temperatuurshock Testing

ShockEvent T is een verticale temperatuurshockkast met twee kamers.

Het comprimeert de “overdrachtszone” tussen de koude en warme zones door een overdrachtstijd. Tussen deze twee kamers beweegt een mandje met het testmateriaal aan een bepaalde snelheid. De tijd die nodig is om de mand te verplaatsen is de overdrachtstijd. Kortom, tussen de warme en koude kamers kunnen duurtests van meer dan 1.000 cycli worden uitgevoerd zonder ontdooiing. Alle thermische shocktestkamers gebruiken het koelmiddel R449A, waardoor testen toekomstbestendig en zeer milieu- en servicevriendelijk zijn


Klimaattestkasten - Testparameters

Zoutneveltesten

Corrosie vreet letterlijk aan de winsten van vrijwel elke fabrikant op de planeet en vreet op dezelfde manier in de zak van elke consument die de producten van die fabrikanten koopt. Corrosie is voor de meesten van ons geen onbekende, maar de wetenschap van het minimaliseren van de effecten ervan is een zeer gespecialiseerd gebied, waar alleen de meest ervaren de antwoorden kunnen bieden die de industrie nodig heeft.


Klimaattestkasten - Testparameters

IP-testing (Dust/Water)
Stoftestkamers - Type DustEvent

De IP-code uit de normen IEC 60529 en ISO 20653 classificeert de mate van bescherming die behuizingen bieden tegen contact, het binnendringen van vreemde voorwerpen (zoals stof) en water.

De afkorting IP staat voor International Protection of Ingress Protection.

Met DustEvent stoftesters kunnen ingress protection tests worden uitgevoerd in overeenstemming met de relevante testnormen DIN EN 60529 (IP5X / IP6X), ISO 20653 (IP5KX / IP6KX) en SAE J 575.

De apparaten worden aangeboden met testkamergroottes van ca. 1000 liter en ca. 2000 liter.

Op aanvraag bieden wij u graag projectspecifieke andere afmetingen aan. Met extra uitrusting kunnen verdere normen en standaarden worden vervuld, zoals MIL STD 810 of EN 60068-2-68.


Spray & Splash Water Testkast , Type SWT

Sproei- en spatwatertesten

De weisstechnik en vötschtechnik sproei- en spatwatertestkamers kunnen worden gebruikt om IPX-beschermingstests uit te voeren. Hoewel IP-testen worden beoordeeld van waterbestendigheid tot waterdicht tot verschillende graden van waterdruk op een hele reeks producten en onderdelen, leveren wij gewoonlijk onze spatwatertestkamers voor het testen van de waterbestendigheidsniveaus van lithium-ionbatterijen. Wij bieden een complete kant-en-klare oplossing voor spraywaterlekkagetests van lithium-ionbatterijen voor elektrische voertuigen. IPX3- en IPX4-beschermingsklassetests zijn volgens DIN EN 60529 (VDE 0470-1) IPX3. De kamers zijn verkrijgbaar met zwenkbuisradiussen van 200 mm en 600 mm.

De maximaal mogelijke zwenkbuisradiussen bedragen 400 mm en 800 mm. Sproeitesten volgens IPX 5, IPX 6 en IPX 6K worden handmatig uitgevoerd met een straalpijp, waarbij water op het proefstuk wordt gespoten vanaf verschillende gespecificeerde afstanden in het testplan. Bij IPX9k-testen wordt het testitem tijdens de test gedraaid als een hogedruk- en hogetemperatuurspray. Optionele uitrusting is ook beschikbaar zodat aan andere normen en beschermingsklassen kan worden voldaan, waaronder:

 • ISO 20653, IPX1K tot IPX6K, IPX9K;
 • DIN EN 60529, IPX1 tot IPX6, IPX9;
 • SAE J 575JIS D 0203;
 • MIL STD 810;
 • EN 60068-2-18;
 • IEC 60598-1.

 


Klimaattestkasten - Testparameters

Vibratie - ShakeEvent

Testkamer voor trillingstesten In de praktijk worden veel componenten, en vooral die in de auto- en ruimtevaartsector, blootgesteld aan intense trillingskrachten, vaak met extreem snelle temperatuurveranderingen in zeer verschillende klimaten.

De Weiss Technik klimaattestkasten voor vibratietesting maken nauwkeurige metingen mogelijk.
Componenten uit de auto- en ruimtevaartindustrie zijn tijdens het gebruik onderhevig aan intense trillingskrachten, waardoor deze in verschillende klimaten snelle temperatuurveranderingen kunnen ondergaan. 

Voor de trillingstesten in onze ShakeEvent trilkamers worden mechanische en thermische belastingen gecombineerd en zijn krachtig genoeg om complete accupakketten en accumanagementsystemen (BMS) te testen.

Weiss-Technik-ShakeEvent-EN-1.pdf

Test Chambers for Combined Testing with Vibration Shake Event

Brochure

Download

Klimaattestkasten - Testparameters

Licht - SunEvent

SunEvent Solar Simulation Testkast

Met de Weiss Technik SunEvent kunt u de effecten van zonlicht, temperatuur en luchtvochtigheid op de eigenschappen en levensduur van uw producten simuleren. Voor veel producten zijn lichtbestendigheidstests – ook in combinatie met andere omgevingsfactoren – onmisbaar, omdat directe blootstelling aan de zon, hitte, kou en vochtigheid niet alleen invloed heeft op de werking en levensduur: geverfde oppervlakken vervagen en de veroudering (ageing) van materialen wordt ook versneld.

Weiss-Technik-SunEvent-EN_01.pdf

Solar Simulation Chambers SunEvent

Brochure

Download

Klimaattestkasten - Testparameters

Onderdruk - Type SkyEvent

Hoogtesimulatie testkast - SkyEvent

Het Weiss Technik Altitude Simulation Cabinet is ontworpen om de extreme druk en klimatologische omstandigheden te simuleren waaraan vliegtuigen tijdens vluchten worden blootgesteld. weisstechnik®-testkasten maken het testen van luchtvaartcomponenten mogelijk in een omgeving met gecontroleerde druk-, temperatuur- en vochtigheidsparameters.

Een hoogte van 45.000 voet kan worden gesimuleerd; parameters die een aanzienlijke invloed hebben op de werking van individuele componenten. Klanten uit de ruimtevaart gebruiken onze testkasten om deze klimatologische omstandigheden te monitoren en te meten om veiligheidsredenen en als onderdeel van het kwaliteitsborgingsproces.

Als onderdeel van ons Aerospace-assortiment testkasten maakt het Weiss Technik Altitude Simulation Cabinet het mogelijk producten te testen op gesimuleerde gedefinieerde hoogten gedurende specifieke tijdsperioden en onder een reeks klimatologische omstandigheden.

We hebben ook temperatuurschoktestkasten en corrosietestkamers voor klimaatverandering en Sun Simulation Test Cabinets in ons assortiment testkamers voor lucht- en ruimtevaarttoepassingen.

Weiss-Technik-SkyEvent-EN-1.pdf

Thermal and Climatic Altitude Test Chambers SkyEvent TA/TAH

Brochure

Download

Onderdruk - Thermische vacuümkamers

Het is een vereiste dat ruimtevaartapparatuur vóór de eerste vlucht naar de ruimte wordt getest om het gedrag van deze waardevolle componenten te kunnen voorspellen, en wordt bereikt door ruimteomstandigheden te simuleren. Componenten voor satellieten moeten bovendien jarenlang bestand zijn tegen de druk- en temperatuuromstandigheden in de ruimte. Omdat het gedurende deze tijd niet mogelijk is om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, moeten alle vervaardigde componenten volledig betrouwbaar zijn.

De thermische vacuümkamers van Weiss Technik voor ruimtesimulatie reproduceren nauwkeurig de omstandigheden in de ruimte en maken het mogelijk om tests uit te voeren in een volledig gecontroleerde omgeving. Onze krachtige pompsystemen kunnen een vacuüm tot 10-7 mbar bereiken. Vloeibare stikstof die in de thermische testkamer circuleert, creëert lage temperaturen die vergelijkbaar zijn met die in de ruimte, variërend van -185°C tot +165°C. Specifieke kenmerken zoals infraroodstraling of een ruimtelijke temperatuurgradiënt kunnen worden gesimuleerd om aan de eisen van onze klanten te voldoen.


SPECIALS - CUSTOMIZED

Klimaattestkasten - Klimaattestkamers

Vriesdooikasten: testen van bouwmateriaal

Opstelling Vorst-Dooi kuip met geöpend deksel voor het testen op verschillende soorten bakstenen.De weerstand van beton tegen interne vorst wordt getest volgens verschillende testnormen.

De betonproefstukken worden onderworpen aan voorgeschreven cycli van vorst en dooi.De mechanische eigenschappen van de betonmonsters worden voor en na de cycli getest en vergeleken.

De vermindering van de eigenschappen is een maatstaf voor de weerstand van het beton tegen inwendig bevriezen. Elk toestel kan uitgerust worden met uitbreidingen zoals sproeisysteem, CO2-regeling


Trekproefkasten

TensileEvent-toestellen kunnen worden gebruikt voor verschillende materiaaltesten.
Van trekproeven met één doorvoer in de vloer en het plafond van de testkamer tot vermoeiings- en drukproeven met meerdere openingen.
Temperatuurbereik -70°C tot +180°C mogelijk – bereik relatieve vochtigheid 30 – 95% RH.
De Temperatuur- en Klimaattestkamers TensileEvent helpen u de invloed van temperatuur en luchtvochtigheid op de eigenschappen, functie en levensduur van uw producten te testen.


Plantengroeikamers

De Reach-In insecten- en plantengroeikamers Fitotron van Weiss Technik bieden reproduceerbare en uniforme groeiomstandigheden voor planten en insecten.
Het succes van de plantenteelt hangt van veel verschillende factoren af: reproduceerbare, constante en uniforme omstandigheden voor temperatuur, vochtigheid en licht zijn cruciaal voor de kwaliteit van experimenten.
Onze innovatieve groeikamers bieden dit met een optimale fitosafe luchttoevoer.

Weiss-Technik-Fitotron-SGC-1-2-3-EN-1.pdf

Fitotron - SGC Biological Chambers

Product information

Download
Weiss-Technik-Fitotron-Growth-Chambers-EN-1.pdf

Fitotron - HGC High Specification Growth Chambers

Productbrochure

Download